Za koliko se lahko pogajate pri ceni nepremičnine, hiše, stanovanja?

Oglaševana cena nepremičnine – POGAJANJA- prodajna cena nepremičnine

Pri nakupu nepremičnine (stanovanja, hiše) je pogajanje o ceni lahko pomemben del postopka, saj vam lahko pomaga pri prihranku denarja in doseganju ugodnejše cene. Koliko se lahko pogajate pri nakupu nepremičnine, je odvisno od več dejavnikov, kot so:

 
1. Tržna vrednost nepremičnine: Če je cena nepremičnine že v skladu z njenim tržnim vrednostjo, se lahko lastnik ne bo pripravljen pogajati o nižji ceni.
 
2. Potencialni stroški: Če ima nepremičnina npr. visoke stroške popravil ali obnovitvenih del, ki jih bo moral kupec izvesti v prihodnosti, lahko to vpliva na pogajalsko izhodišče.
 
3. Konkurenca na trgu: Če je na trgu veliko povpraševanja po nepremičninah, se lastnik lahko počuti bolj samozavestnega pri določanju cene in se ne bo pripravljen pogajati o nižji ceni.
 
4. Čas, ki je pretekel od objave nepremičnine: Če je nepremičnina na trgu že nekaj časa, se lahko lastnik bolj pripravljen na pogajanja in bo morda pripravljen sprejeti nižjo ceno.
 
Pri pogajanjih je pomembno, da se zavedate svojega pogajalskega izhodišča in da ste pripravljeni sprejeti kompromise. Bodite prijazni, vljudni in spoštljivi do lastnika, saj lahko to pripomore k uspešnim pogajanjem. Prav tako je pomembno, da se predhodno pozanimate o tržni vrednosti nepremičnine in o morebitnih drugih stroških, povezanih z nakupom nepremičnine, da boste lahko argumentirali svoje ponudbe in pogajanja.
 
 
V nepremičninski agenciji Bidom d.o.o. nepremičnine razumemo, da je to lahko težka in stresna odločitev, zato vam želimo ponuditi brezplačni posvet.
 
Rezervirajte svoj termin za brezplačen posvet – 041 286 883