Nakup stanovanja je najbolj priljubljena možnost za naložbo v nepremičnine

Obstaja veliko strategij za naložbo v nepremičnine, odvisno od vaših ciljev, tveganja, razpoložljivega kapitala in drugih dejavnikov.

KATALOG NEPREMIČNIN

Tu je nekaj pogostih strategij:

 1. Hitra prenova in prodaja nepremičnine: Ta strategija vključuje nakup nepremičnine, prenovo in prodajo v kratkem času, da se ustvari hitri dobiček. Ta strategija je primerna za tiste, ki so pripravljeni sprejeti večje tveganje za hitrejši donos. Opravite potrebna popravila in poskrbite za čistočo in urejenost. To lahko poveča privlačnost stanovanja za morebitne kupce.

 2. Hitra prenova in prodaja nepremičnine: Ta strategija vključuje nakup nepremičnine, prenovo in prodajo v kratkem času, da se ustvari hitri dobiček. Ta strategija je primerna za tiste, ki so pripravljeni sprejeti večje tveganje za hitrejši donos.

Stanovanja so ena izmed najbolj priljubljenih možnosti za naložbe v nepremičnine. Obstaja več razlogov, zakaj so stanovanja zanimiva naložba:

 1. Stabilni viri dohodka: Stanovanja lahko predstavljajo stabilen vir pasivnega dohodka, saj lahko lastnik stanovanja odda nepremičnino in zaračuna najemnino. Redni prihodki od najemnine lahko zagotavljajo finančno varnost in omogočajo večjo svobodo pri upravljanju drugih naložb.

  • Dolgoročna naložba v oddajanje nepremičnin: To je najbolj tradicionalna strategija naložbe v nepremičnine, ki vključuje nakup nepremičnine z namenom dolgoročnega oddajanja. Tu je cilj ustvariti redne prihodke iz najemnin, hkrati pa imeti tudi potencialno rast kapitala z dolgoročno rastjo vrednosti nepremičnine. Ta strategija je primerna za tiste, ki želijo stabilne donose in ne želijo tvegati preveč svojega kapitala.
 2. Dolgoročna rast vrednosti: Stanovanja so lahko tudi dolgoročna naložba, saj se vrednost nepremičnin sčasoma lahko poveča. To pomeni, da lahko lastnik stanovanja ustvari dobiček, ko nepremičnino proda.

 3. Ugodno financiranje: Stanovanja lahko pridobimo s posojili, kar lahko omogoča bolj ugodne obrestne mere in pogoje od drugih vrst naložb. Poleg tega lahko lastnik stanovanja pri upravljanju svoje naložbe uporabi vzvode, kot je na primer uporaba denarja iz najemnin za izboljšanje ali vzdrževanje nepremičnine.

  Nakup stanovanja za naložbo v nepremičnine
  Nakup stanovanja za naložbo v nepremičnine
 4. Prilagodljivost naložbe: Lastnik stanovanja ima več možnosti pri upravljanju svoje naložbe. Stanovanja običajno ni težko prodati ali oddati glede na pomanjkanje stanovanj na trgu. 

Pri investiranju v stanovanja pa je pomembno upoštevati tudi različne dejavnike, kot so tržne razmere, lokacija nepremičnine, stroški vzdrževanja in najema, ter se posvetovati s strokovnjaki s področja nepremičnin in finance, da bi lahko sprejeli informirane odločitve o naložbah.

Obstaja več načinov, kako najti stanovanja, ki so primerna za naložbo v nepremičnine. Nekateri najbolj priljubljeni načini so:

 1. Spletni portali za nepremičnine: Obstaja veliko spletnih portalov, ki ponujajo širok izbor nepremičnin, vključno s stanovanji. Med najbolj priljubljenimi v Sloveniji so najdi.si, bolha.com, nepremicnine.net, stan.si in drugi. Ti portali ponujajo različne filtre, ki jih lahko uporabite za iskanje nepremičnin po regiji, ceni, velikosti in drugih kriterijih.

 2. Nepremičninske agencije: Če iščete kakovostno storitev, lahko poiščete nepremičninske agencije, ki se specializirajo za prodajo in oddajo stanovanj. Nepremičninske agencije imajo običajno dostop do širšega nabora nepremičnin, ki niso javno objavljene, in lahko vam pomagajo pri izbiri nepremičnine, ki najbolj ustreza vašim potrebam.

 3. Socialna omrežja in oglasi: Nekateri lastniki stanovanj oglašujejo svoje nepremičnine na socialnih omrežjih, kot so Facebook in Instagram, ali pa v lokalnih oglasih in časopisih. Če iščete nepremičnino za naložbo, lahko spremljate te objave in se tako seznanite z možnostmi na trgu.

 4. Osebni stiki in referenca: Včasih so najboljše naložbe tiste, ki jih odkrijemo prek osebnih stikov ali priporočil drugih. Če poznate ljudi, ki vam zaupajo in imajo izkušnje z naložbami v nepremičnine, se lahko obrnete na njih in prosite za nasvete in priporočila.

Pri izbiri stanovanja za naložbo v nepremičnine je pomembno, da upoštevate različne dejavnike, kot so lokacija, velikost, stanje in ceno nepremičnine. Prav tako je priporočljivo, da pred nakupom opravite temeljito preiskavo in se posvetujete s strokovnjaki s področja nepremičnin in finance, da bi lahko sprejeli informirane odločitve o naložbah.

 
V nepremičninski agenciji Bidom d.o.o. nepremičnine razumemo, da je nakup nepremičnine lahko težka in stresna odločitev, zato vam želimo ponuditi brezplačni posvet.
 
Rezervirajte svoj termin za brezplačen posvet – 041 286 883