Ocena vrednosti projekta za prenovo hiše pri nakupu stare hiše

Pri nakupu starejše hiše za prenovo je pomembno preveriti nekaj ključnih stvari, med drugim tudi ocena stroškov projekta za prenovo hiše.

KATALOG NEPREMIČNIN

Tukaj je nekaj stvari, na katere bi moral kupec biti pozoren:

 • Gradbeno dovoljenje: Preverite, ali ima hiša veljavno gradbeno dovoljenje. Če je hiša zgrajena pred letom 1967, morda ni potrebno gradbeno dovoljenje, vendar vseeno preverite pri pristojnih organih, ali je bila hiša zgrajena v skladu z gradbenimi predpisi. Če hiša nima veljavnega gradbenega dovoljenja, lahko to povzroči težave pri prenovi in pri prodaji hiše v prihodnosti.

 • Ocenitev stanja hiše: Pred nakupom hiše naredite temeljit pregled stanja hiše, da ugotovite morebitne težave, ki bi lahko povzročile težave pri prenovi. Preverite stanje strehe, sten, tal, vodovodnih inštalacij, električnih inštalacij, ogrevanja in prezračevanja. Če niste prepričani, kaj bi morali iskati, lahko najamete strokovnjaka za pregled hiše.

 • Lokacija: Preverite lokacijo hiše in se prepričajte, ali ustreza vašim potrebam. Preverite tudi, ali je lokacija primerna za morebitne prihodnje prodaje. Bodite pozorni na bližino trgovin, šol, zdravstvenih ustanov, javnega prevoza in drugih objektov.

  Ocena vrednosti projekta za prenovo hiše
  Ocena vrednosti projekta za prenovo hiše
 • Ocena vrednosti projekta za prenovo hiše: Ocenite potencial za prenovo hiše. Bodite pozorni na arhitekturne značilnosti hiše, kot so visoki stropi, originalni elementi, velika okna, in podobno. Bodite pozorni na morebitne prepreke, ki bi lahko omejile možnosti prenove, kot so nosilne stene ali nizki stropi.Ugotovite, koliko bi bila cena prenove in koliko bi stala hiša po prenovi. Bodite pozorni na morebitne skrite stroške, kot so težave s plinsko ali električno napeljavo, ki jih je treba odpraviti. Prenova stare hiše običajno zajema širok spekter del in posegov, ki so namenjeni izboljšanju in posodobitvi obstoječe stavbe. Med najpogostejšimi postopki prenove stare hiše so:

  Obnova strehe

  Preveri se stanje strehe, običajno se nadomesti odkrite opeke in kritina, namestijo se nove strešne elemente, kot so žlebovi in ​​odtočni kanali, izolira se strop, pri čemer se uporabijo sodobni materiali, ki zagotavljajo izolacijo.

  Obnova fasade

  Preveri se stanje fasade in se nadomesti vse, kar je potrebno, da se zagotovi, da je fasada trdna in zaščitena pred vremenskimi vplivi. To lahko vključuje obnovo in zamenjavo opeke, zamenjavo oken in vrat, ter izvedbo izolacije.

  Obnova notranjih prostorov

  Preuredi se tloris hiše, se izvede nova razporeditev prostorov, da se zagotovi boljši pretok in funkcionalnost. Običajno se posodobijo talne obloge, stene in stropi, namestijo se nove inštalacije ter se prenesejo nova oprema in pohištvo.

  Obnova inštalacij

  Izvede se popolna obnova vodovodne, električne in ogrevalne inštalacije, ki zagotavljajo varno in zanesljivo oskrbo z energijo in vodo.

  Zamenjava stavbnega pohištva

  Zamenja se okna, vrata in druge elemente stavbnega pohištva, da se izboljša zvočna in toplotna izolacija, ter zagotovi daljšo življenjsko dobo.

  Energetska obnova

  Energetska obnova je pomemben del prenove, saj zmanjšuje porabo energije in izboljšuje učinkovitost hiše. To vključuje izolacijo strehe, fasade in tal, zamenjavo oken, namestitev sistema za prezračevanje, sončne celice in ostale ukrepe za varčevanje z energijo.

  Zunanja ureditev

  Prenova lahko vključuje tudi zunanjo ureditev, ki obsega urejanje okolice hiše, gradnjo novih poti, zidov, teras, bazenov, vrtov, nasadov in drugih elementov.

Obseg prenove stare hiše je odvisen od stanja hiše, starosti in lokacije. Pred začetkom prenove se vedno priporoča temeljit pregled hiše, ki bo pomagal pri načrtovanju in pripravi proračuna za prenovo.

V nepremičninski agenciji Bidom d.o.o. nepremičnine razumemo, da je nakup nepremičnine lahko težka in stresna odločitev, zato vam želimo ponuditi brezplačni posvet.
 
Rezervirajte svoj termin za brezplačen posvet – 041 286 883