Lastništvo prazne nepremičnine prinaša tudi stroške in skrbi, ki se jih lahko znebimo s prodajo nepremičnine

Zaradi rasti cen nepremičnin in inflacije je vlaganje v nepremičnine bolj donosno kot hramba denarja na banki. V Sloveniji je velik del ljudi navezan na družinske nepremičnine, ki jih cenijo bolj kot ostale. Vendar pa lastništvo prazne nepremičnine prinaša tudi stroške in skrbi, ki se jih lahko znebimo s prodajo nepremičnine.

Oddaja nepremičnin v najem  

Davčna politika za oddajo nepremičnin v Sloveniji je med najdražjimi v Evropi. Poleg tega stanovanjski zakon slabo ščiti najemodajalce, kar lahko privede do težav, v primeru neodgovornih najemnikov.

Zakaj torej tvegati s stroški in problemi oddaje v najem, ko lahko izkoristite rekordne cene nepremičnin in prodate stanovanje zdaj? Z denarjem, ki ga boste iztržili s prodajo, lahko kupite novo nepremičnino, ki vam bo bolj ustrezala, ali pa ga vložite v druge naložbe.

Sodobna arhitektura in obnova starih stavb

Sodobni trendi v bivalnih prostorih se močno razlikujejo od trendov izpred 70 let. Zaradi tega so stari objekti, zgrajeni v tem obdobju, pogosto manj privlačni za mlajše generacije:

 • Stara hiša nima sodobne razporeditve prostorov, odprtega bivalnega prostora, zadostne količine svetlobe ali sodobnih inštalacij, ki so za kvaliteto bivanja zelo pomembne.
 • Stari objekti so pogosto energetsko neučinkoviti, kar pomeni visoke stroške ogrevanja in hlajenja. To je za kupce velik odvračalni dejavnik.
 • Obnova in vzdrževanja stare hiše je lahko zelo draga.
 • Predolgo zanemarjena nepremičnina pa lahko privede do sanacijskih stroškov, ki so lahko previsoki in celo vodijo do nujnega rušenja.
 • Zastarela vodovodna in elektro instalacija ter stari načini ogrevanja lahko predstavljajo veliko tveganje za varnost in prinašajo visoke obratovalne stroške.

Zakaj torej tvegati s stroški in neugodnostmi oddaje ali sanacije, ko lahko izkoristite priložnost in prodate stanovanje zdaj? Z denarjem, ki ga boste iztržili s prodajo, si lahko zagotovite udobno življenje v sodobnem stanovanju, prilagojenem vašim potrebam.

Ne odlašajte! Pokličite nas še danes in se pogovorimo o prodaji vaše nepremičnine. Z veseljem vam bomo pomagali doseči najboljšo možno ceno in vam olajšali celoten postopek prodaje.

041 286 883

Zakaj se splača prodati prazno stanovanje ali hišo:

 • Rekordne cene nepremičnin: Cene nepremičnin v Sloveniji še vedno rastejo, zato je zdaj pravi čas za prodajo in izkoriščanje te ugodne situacije.
 • Izognite se sanacijskim stroškom: Stare nepremičnine pogosto potrebujejo obsežna sanacijska dela, ki so lahko zelo draga. Z prodajo se boste teh stroškov znebili.
 • Prilagodite se sodobnim trendom: Sodobni bivalni prostori so zasnovani za udobje in funkcionalnost, kar stari objekti pogosto ne nudijo. Z prodajo stare nepremičnine si lahko privoščite sodobno stanovanje, ki bo ustrezalo vašim potrebam in vam nudilo udobje, ki si ga zaslužite.
 • Brez skrbi z oddajo: Oddaja nepremičnine prinaša stroške vzdrževanja, davkov in morebitnih popravil. Z prodajo se boste teh stroškov in skrbi znebili.
 • Več prostega časa: Skrb za nepremičnino, ki jo oddajate, vam lahko vzame veliko časa in energije. Z prodajo boste pridobili dragoceni prosti čas, ki ga boste lahko posvetili sebi in svojim najdražjim.
 • Brez skrbi z najemniki: Ni vam treba skrbeti za nemarne ali neodgovorne najemnike, ki lahko poškodujejo vašo nepremičnino ali zamujajo s plačilom najemnine.
 • Priložnost za novo naložbo: Z denarjem, ki ga boste iztržili s prodajo nepremičnine, lahko kupite novo nepremičnino, ki vam bo bolj ustrezala, ali pa ga vložite v druge donosne naložbe.

Pokličite nas še danes in se prepričajte, koliko je vredna vaša nepremičnina in kako vam lahko pomagamo pri prodaji.