Prepis nepremičnin med družinskimi člani

Prepis nepremičnin med družinskimi člani se lahko izvede na več načinov. V Sloveniji je mogoče lastništvo nepremičnine prenesti med družinskimi člani z darilno pogodbo ali s prodajno pogodbo. Darilna pogodba je najpogostejši način za prenos nepremičnine med družinskimi člani. V tem primeru se lastništvo nepremičnine prenese brezplačno.  V primeru prodajne pogodbe se nepremičnina proda po tržni ceni, vendar je cena lahko nižja kot pri prodaji nepremičnine tretjim osebam.

Izkoristite brezplačen uvodni posvet o prepisu nepremičnine. Pokličite 041 286 883

Pomembno je opozoriti, da obstajajo določene dajatve in davki, ki jih je treba plačati pri prenosu lastništva nepremičnine, ne glede na to, ali gre za darilno ali prodajno pogodbo. V Sloveniji je za prenos lastništva nepremičnine potrebno pridobiti tudi ustrezno pogodbo in vpisati lastništvo v zemljiško knjigo.
 
V vsakem primeru je priporočljivo, da se pred prenosom lastništva posvetujete s strokovnjakom za nepremičninsko pravo, ki vam lahko pomaga pri pravilnem izvedbi postopka in prepreči kasnejše pravne zaplete.

 
V nepremičninski agenciji Bidom d.o.o.  razumemo, da je prodaja nepremičnine lahko težka in stresna odločitev, zato vam želimo ponuditi brezplačni posvet.